Despre proiectul RURAL-Antreprenor
RURAL-Antreprenor
 
Proiectul strategic „RURAL-Antreprenor” este implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM (www.fntm.ro), în calitate de lider al consortiului, în parteneriat cu organizatiile S.C. SIVECO România SA (www.siveco.ro), PROJOB GmbH din Germania (www.projob-weiden.de), Formastur SA din Spania (www.formastur.es) si Asociatia Euro < 26 (www.euro26.ro). RURAL-Antreprenor este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste în oameni!”, având Contractul de finantare POSDRU/83/5.2/S/59596. 
 
Obiective:
Obiectivele proiectului RURAL-Antreprenor  au fost cu mult depasite prin actiuni specifice precum:

Acordarea de consultanta manageriala personalizata pentru peste 600 întreprinzatori pentru initierea unei afaceri sau dezvoltarea afacerii existente, pentru cresterea competitivitatii lor pe piata si cresterea economiei locale, prin crearea a 12 Help-Desk-uri (HD), cu 24 experti locali (noiembrie 2010 – mai 2012)
Organizarea a 23 de conferinte locale, pentru peste 1500 mici sau viitori intreprinzatori din mediul rural din 23 de judete din regiunile tinta; promovarea spiritului antreprenorial si a bunelor practici nationale si internationale, cu scopul imbunatatirii performantei si dezvoltarii afacerii lor; cooptarea la conferinte a 100 decidenti din APL, CCIA, patronate  (februarie 2011 – aprilie 2011).
Conceperea si realizarea unei cercetari cantitative si calitative asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere, din mediul rural din regiunile tinta si publicarea brosurii Antreprenoriat Rural 2011, cu rezultatele cercetarii.
Desfasurare Program de educatie antreprenoriala in format e-Learning - Instruirea si consilierea a cca. 800 manageri, mici sau viitori intreprinzatori, printr-o platforma e-Learning, de consultanta si networking, cu 7 module de curs Firma si mediul economic, Antreprenoriat si inovareManagementul afaceriiMarketingul afaceriiFinantele si contabilitatea afacerii, Comunicare si negociereIT pentru afaceri. Organizarea a 30 de sesiuni de traninig in cadrul Programului.
Promovarea afacerilor prin platforma e-Business upgradata pentru beneficiarii selectati din toate regiunile si o platforma e-Commerce (solutie completa de magazin online). Peste 2500 de afaceri promovate pe platforma e-Business si peste 300 in magazinul online e-Commerce.
Analizei-diagnostic pentru 20% din afacerile participantilor la cursurile e-Learning, consultanta personalizata si realizarea unor solutii IT-software integrat pentru managementul afacerii si suportul deciziei, pentru 30 de afaceri selectate.
Conferinta de absolvire a Programului e-Learning si diseminare a rezultatelor proiectului pentru peste 300 de beneficiari din tara, in aprilie 2010, in Bucuresti.

10 Emisiuni TV cu povesti de succes din antreprenoriatul rural, difuzate la TVR.
 
 
Rezultate:
Proiectul a vizat îmbunatatirea cunostintelor si abilitatilor manageriale si de marketing ale actualilor si viitorilor intreprinzatori, precum si ale angajatilor lor din mediul rural, sustinand tinerii, adaptarea la mediul economic în schimbare si la provocarile globalizarii.
Beneficiile majore ale proiectului pentru grupul tinta: instruirea si consultanta personalizata, crearea retelei de cooperare si networking între întreprinzatori, urmarind transferul de bune practici, initierea de parteneriate si generând dezvoltare locala, cu efecte pe termen lung. 

RURAL-Antreprenor este o initiativa complementara proiectului strategic Rural-Manager, cofinantat din FSE, implementat de FNTM în perioada 2009-2010 în celelalte 3 Regiuni de dezvoltare ale României Sud-Est, Centru si Nord-Est (18 judete).
 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manager - FNTM
Manager de Proiect Marius Bostan
E-mail: antreprenor@fntm.ro 
Tel:  +4021 318 38 74
Fax: +40318 145 925
"RURAL-Antreprenor" pe: WebFacebookTwitterYoutube
 

  

Facebook

Buletin informativPentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati    www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei