Stiri
« Înapoi

Lansarea proiectului MICESA: Sprijin pentru comunitati marginalizate din Alba Iulia

 

 
Primaria Municipiului Alba Iulia face cunoscuta implementarea unui proiect complex ce vine in sprijinul comunitatilor marginalizate din oras, prin masuri ce au ca scop incluziunea sociala si reducerea saraciei. Denumit sugestiv „Masuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitatile marginalizate din Municipiul Alba Iulia - MICESA“, proiectul este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu sase organizatii, printre care si Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM. 
 
Activitatile proiectului se deruleaza in Alba Iulia si vizeaza trei comunitati marginalizate (non-roma): „Chicago“ (2 blocuri de pe strada Gladiolelor, cu 130 de apartamente), Goldis (trei blocuri de pe strada V. Goldis, nr.12, 14 si 16,  cu 201 apartamente locuite) si Paclisa (910 persoane potrivit actelor colectate de expertii proiectului, in faza de cercetare).

Proiectul se adreseaza unui grup tinta de 600 de persoane, aflate in risc de saracie si excluziune sociala.
 
Serviciile furnizate de expertii proiectului sunt integrate, ceea ce inseamna ca ating aspecte esentiale care tin de sfera sociala, profesionala, medicala, educationala, juridicaetc. Altfel spus, vor avea ca scop cresterea accesului la educatie, servicii medicale si sociale, piata muncii, asistenta juridica pentru reglementarea actelor, imbunatatirea conditiilor de locuit, respectiv sustinerea antreprenoriatului.
 
Proiectul MICESA,  cu o durata de 36 de luni, este derulat de Primaria Municipiului Alba Iulia, in parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei  de Munca Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, Fundatia PAEM Alba, Filiala de Cruce Rosie a Judetului Alba.

Valoarea totala a proiectului este de 20,5 milioane lei. Suma nerambursabila este de 19,7 milioane de lei, iar diferenta o reprezinta contributia Municipiului Alba Iulia.
 
Proiectul MICESA este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.
 
Aflati mai multe detalii pe fntm.ro.
 
Facebook

NewsletterPentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati    www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei